Stresszoldó tipp: Zene, zene, zeneNem meglepő, hogy Dog Dancingesként a zenét tartom a legfontosabb érzelmi behatásnak, ami a külvilágból jöhet.
Én magam igyekszem nem nézni a Tv-t, nem hallgatni a rádiók hírblokkjait, hogy minél kevesebb negatív történés kússzon a tudatalattimba.
Nos, ha igazán törődünk kedvenceinkkel, akkor tudjuk, hogy őket is rombolja a negatív környezet, a büntetésen alapuló nevelés, a nyomás, vagy az intenzív szigor. Emellett azonban fontos, hogy kutyánk is nyugodtan tudjon pihenni, relaxálni és ehhez is csak mi tudjuk őt hozzásegíteni.

A pozitív tanítás kiegészítéseként hoztam egy fantasztikus ötletet, amit kutyáim tenyésztője is alkalmaz már a vemhes szukáknál, egészen a kutyusok új otthonba kerüléséig.
Engem lenyűgöz, ha egy tenyésztő így gondolkodik és cselekszik! Legyen követendő példa a gazdiknak is! Íme egy 15 órányi stresszoldó zene kutyusainknak.

Használjátok bátran! (Én személy szerint közben lassan simogatom kedvenceimet, hogy minél több pozitív inger érje őket).