Oktatónak/edzőnek lenni

Amikor elkezdtem a sportot, még nem tudtam hol fogok kikötni, bár tanításon mindig gondolkodtam, de leginkább a sikerorientáltságom vitt előre. Dog Dancing versenyző akartam lenni. Ott akartam lenni a Cruftson és az OEC-en (akkor még nem hallottam Világbajnokságról).
Mindig előre tekintettem, és csak azt tartottam szem előtt, hogy egyre többet taníthassak a kutyámnak, és én is egyre jobb legyek. Hogy tűnjön el az idegesség, és hogy meg tudjam mutatni milyen kiképző vagyok.Csak az eredményeim érdekeltek. Csalódtam, ha nem sikerült, boldog voltam, ha sikerült. De még akkor is csalódott voltam, amikor a dobogó tetején álltam egy félig kész kűrrel a hátam mögött, vagy amikor Josie módosította a koreográfiát, illetve nem csinált meg egy-egy trükköt.

Teltek az évek és valami kezdett bennem megváltozni. Olyan akartam lenni, mint az az osztrák hölgy, aki egy teljesen elhibázott kűr után kacagva dicséri meg a kutyáját a ringben. Olyan mérhetetlenül boldogan, mintha egy bajnokságot nyertek volna meg, pedig a kutya szinte semmit nem csinált a kűr bemutatása alatt.

Szóval valami elindult bennem. És részben a tanítványaimnak is köszönhetem ezt, mert kívülről látva a csalódottságukat egészen más, mint megélni. Láttam magamat bennük és azonnal elkezdtem a kutyákat sajnálni. Ők nem tudják mit rontanak el. Úgy dolgoznak, ahogy mi megtanítottuk őket. A verseny pedig már nem tréning, miért ne örülhetnénk, miért ne ugorhatnánk ki a bőrünkből akkor is, amikor nem sikerül valami. A kutyának igenis jár a dicséret, és a gazdi boldogsága. Tudom, nehéz. Nekem is az. :)

Most azonban kaptam valamit a versenyen, ami mindennél többet ér. Többet ér az eredményeimnél!

Hálásan köszönöm, hogy Vagytok nekem! Ti, tanítványok, gazdik, akik szintén tanítotok.
Mérhetetlenül büszke vagyok Rátok! Sokszor kellett visszanyelnem az örömkönnyeim a tegnapi Országos-bajnokságon, amikor láttalak Titeket. Még most is pityeregnék, de nem, nem lehet. :D

Hatalmas gratuláció az eredményeitekért, kitartásotokért és köszönöm a bizalmat, amit irántam tápláltok!!!

Böröczki Renáta és LunaCserépi Csilla és CukorkaNagy Csilla és CsokoládéSzajbert Bettina és Artur és Zevran
Suszter Attila és RavylKotlár Andrea és Mia PrincessFarkas Edit és Lea és AmyBodoky Anna és LeikaGyurasits Erika és ugyan nem Gofri, akivel elvégezte a tanfolyamunkat, hanem Csitri :)


Sorolhatnám még a gazdikat, de ezen a mostani versenyen ők voltak ott. Ezért ez a poszt elsősorban nekik szól. :)

És íme az eredménylista a 2019. évi Országos bajnokságról:
Kedves tanítványaim! Ti tesztek engem igazán boldoggá! Köszönöm. 💖